uts law facility building

uts law facility building

Designed by Woods Bagot, the student space at the University of Technology Sydney (UTS) is a direct reflection of a next generation learning environment. The student areas in Blocks A and B at the Haymarket Campus provide a more fluid and flexible social environment with informal learning spaces ideal for group collaboration.  Tretford carpet is used on the walls and floors.

To understand and ensure the space reflect exactly what the students wanted, in-depth interviews were undertaken with vast numbers of undergraduates.

“Inherent to the design is the University’s requirement to incorporate a ‘sticky campus’ mentality – providing spaces where students can socialise, relax and study” says Georgia Singleton,  Woods Bagot Principal.

New features of the space includes:  – Flexible environments for informal learning and group collaboration, the ‘sandpit’ – Spaces to relax or study, the ‘sunroom’ – Outdoor spaces, courtyard and the ‘shed’ – Latest technology, SMART boards, wi-fi, plasma screens to ‘plug in and go’ – Union shop, the ‘Hub’.

View the case study: case-study-uts-law-facility-building/

Project name: UTS Law Facility Building
Location: Sydney, NSW
Architect: Woods Bagot
Photography: Brent Winstone
Product: Tretford Cord Carpet
Colour/s: Lettuce Leaf, Evergreen
X